Willie Walden
AchternaamWalden
RoepnaamWillie
Doop-/artiest of echte naam(Herman Jan Jacob Kaldewaaij)
Geboortedatum1905-03-30
Sterftedatum2003-03-14
Leeftijd97
SexeMannelijk

Quote
"Als Snip niet snapt wat Snap snapt, dan snapt Snap niet wat Snip snapt."

Biografie
Willy Walden werd op 30 maart 1905 als Herman Kaldewaay geboren in de Amsterdamse Pijp. Hij begon zijn loopbaan als correspondent op een handelskantoor, maar stapte in 1927 over naar de revue. Daar ontmoette hij zijn leermeesters Louis Davids en Johan Busio, en zijn latere partner Piet Muyselaar.

In eerste instantie werd Willy Walden gezien als middelmatig komisch talent. Zijn grote doorbraak kwam toen hij de zieke Louis Davids moest vervangen in het legendarische radioprogramma De Bonte Dinsdagavondtrein. Dit programma werd opgenomen met studiopubliek.

Omdat Davids op het laatst moment uitviel, moest er snel een noodscenario in elkaar gedraaid worden. Willy Walden en Piet Muyselaar besloten samen als dames verkleed het toneel op te gaan, en zo een serie sketches te doen. De act sloeg in als een bom en Snip en Snap waren geboren.

In de jaren '40, '50, en '60 trokken Walden en Muyselaar volle theaterzalen met hun Snip en Snaprevue. Vanaf 1961 waren ze ook op televisie te zien. Ze deden sketches en zongen liedjes, zoals het beroemde nummer ‘Snap je dat nou, juffrouw Snip?'. Willy Walden werd vooral geroemd om zijn fantastische mimiek en perfecte timing.

Toen het theatersucces van Snip en Snap in de jaren '70 afnam, werd Walden radiomaker. Samen met zijn vrouw produceerde hij het programma 'Raad een lied of niet'. Ook schreef hij zijn memoires, die verschenen onder de titel 'Ja, dat was revue'.

Terug


Medeleven
troostplek.nl18-02-2020

Sterkte aan alle nabestaanden.