Mary Servaes
AchternaamServaes
RoepnaamMary
Doop-/artiest of echte naam(Zangeres zonder naam, Marietje Bey)
Geboortedatum1919-08-05
Sterftedatum1998-10-23
Leeftijd79
SexeVrouwelijk

Biografie
De Zangeres Zonder Naam werd geboren als Rietje Bey. In haar jeugdtijd heeft ze veel vertoefd in het ziek(enhuis)bed. De oorzaak hier van, ligt hem in het feit dat ze een botsplinter had die een zenuw in haar been beknelde. Na de oorlog trok ze in bij haar broer Jerry. Ze trouwde met Jo Serveas. Haar eerste stappen heeft ze in de muziek gezet samen met haar broer Jerry en later met accordeonistenduo Bex-Menten. Ze veranderde haar voornaam in Mary. In 1957 viel ze op door Johnny Hoes tijdens het beluisteren van een bandje, waar ze de achtergrond zang op deed. Hij liet haar naar Hilversum komen en daar zong ze haar lievelingsliedje.
Moeder Hoeveel Nachtjes Moet Ik Nog Slapen Voordat Paatje Komt. Dit leverde haar een platencontract op. Johnny Hoes bedacht toen ook de naam Zangeres Zonder Naam, welke refereert naar haar kinderlijke stem, waar geen naam voor te verzinnen viel. In 1965 zong ze een duet met Johnny Hoes. In 1966 verdween Johnny Hoes bij PHILIPS
en begon zijn eigen platenmaatschappij TELSTAR. De Zangeres Zonder Naam ging in dat zelfde jaar ook over naar TELSTAR. In de jaren '70 was de Zangeres Zonder Naam zo populair dat elke plaat een succes werd. In 1973 oogste de Zangeres Zonder Naam waardering onder de Nederlandse cultuurliefhebbers. In 1980 heeft de Zangeres Zonder Naam, Johnny Hoes verlaten. In 1986 keerde ze terug bij haar oude werkgever PHILIPS, hier scoorde ze een grote hit met Mexico. Ook stond ze dat jaar samen met Normaal in de hitparade met Rock around the clock. Helaas nam de Zangeres Zonder Naam op 26 November 1987 afscheid in de Stadsschouwburg in Tilburg. Helaas heeft ze van de vrijheid en haar man niet na die tijd lang mogen genieten. In 1990 overleed haar man. 1993 is het jaar dat Zangeres Zonder Naam toch nog een album uitbracht welke werd opgenomen ten bate van de Stichting Zwerfkinderen Nederland. In 1996 is voor het laatst op tv verschenen dit was in haar laatste interview met Willibrord Frequin.
In Oktober 1998 is de Zangeres Zonder Naam overleden. In haar leven bracht ze zo'n 550 liedjes. Er zijn in de jaren zo'n 20.000.000 exemplaren verkocht.

Terug


Medeleven
troostplek.nl20-10-2020

Sterkte aan alle nabestaanden.