Ibrahim Ferrer
AchternaamFerrer
RoepnaamIbrahim
Geboortedatum1927-02-20
Sterftedatum2005-08-06
Leeftijd78
OorzaakGezondheid
SexeMannelijk

Biografie
Ibrahim werd geboren in een dorpje naast Santiago de Cuba in 1927. Hij begon zijn carričre op zijn 14e jaar. In de vijftiger jaren zong hij voor Pacho Alonso's orkest in Havana. Hij bleef meer dan 20 jaar bij de groep. Ook trad Ferrer op als gastzanger voor Cubaanse legendes zoals Orquesta de Chepin en Benny Moré.

In de tachtiger jaren was Ibrahim uit de muziek; hij poetste schoenen en leefde van een klein maandelijks pensioen. In 1997 werd hij uit de vergetelheid gelokt om zijn opnamedebuut te maken voor het debuut van de Afro-Cuban All Stars, A Toda Cuba Le Gusta. Later datzelfde jaar werd hij bekend door de CD van Ry Cooders Buena Vista Social Club, waar hij met andere oudere musici, zoals o.a. Compay Segundo, Rubén González, Pío Leyva, Manuel "Puntillita" Licea en Eliades Ochoa een groep vormde. Op dit album staan ook duetten met Omara Portuondo. Het album heeft in 2004 wereldwijd 8,7 miljoen exemplaren verkocht.

In 1999 maakte Ibrahim Ferrer zijn solo-debuut met het album Buena Vista Social Club Presents Ibrahim Ferrer. Op dit album staan wederom duetten met Omara Portuondo. Tijdens de eerste jaarlijkse Latin Grammy Awards, in de herfst van 2000, won Ibrahim Ferrer de Grammy voor Best New Artist.

Hij stierf op 6 augustus 2005 aan longemfyseem.

Terug


Medeleven
troostplek.nl20-10-2020

Sterkte aan alle nabestaanden.