Frans van Dusschoten
AchternaamDusschoten
Tussenvoegsel(s)van
RoepnaamFrans
Doop-/artiest of echte naamFrans Joseph
Geboortedatum1933-08-06
Sterftedatum2005-10-25
Leeftijd72
SexeMannelijk

Biografie
ans Joseph van Dusschoten (geboren teAmsterdam, gestorven Castricum) was een Nederlands conferencier, imitator en stemartiest.

Frans van Dusschoten begon zijn carrière in 1951 als conferencier-imitator. In de jaren vijftig was hij regelmatig te horen in radio-programma's als Tierelantijnen van de KRO. Zijn grootste successen beleefde hij echter pas in de jaren ’70 naast André van Duin. Hierbij gold hij als de aangever voor de grappen van Van Duin. Tevens speelde hij een rol aan de zijde van Van Duin in de films De Boezemvriend (1982) en Ik ben Joep Meloen (1981).

Van Dusschoten leende zijn stem aan diverse figuren in kinderseries, zoals de Fabeltjeskrant (Meneer de Uil, Willem Bever, Chico Lama e.v.a.), de Smurfen (Brilsmurf en Knutselsmurf) en Paulus de Boskabouter. Als Willem Bever haalde hij in 1972 de tweede plaats in de hitparade met de single Hup daar is Willem met de waterpomptang.

Frans van Dusschoten ging met pensioen in 1993. Op 25 oktober 2005 overleed hij in zijn woonplaats Castricum.

Terug


Medeleven
Albert Bolink2006-04-22 00:32:41

Ha Franske , het is al weer een half jaar geleden op de 25e April dat je van ons afscheid genomen hebt. Maar nu kun je wel aan Sylvia de Leur vertellen dat je je rust gevonden hebt en dat het ook weer ouderwets plezier maken is met de oud-gedienden. Ik zal jouw plekkie hier regelmatig blijven opzoeken en dan er weer even bij stil staan dat JIJ Adrianus Kyvon groot hebt gemaakt. Het was afspraak dat HIJ jou gebruikte in zijn shows maar zonder JOU was Andre nooit geworden wat ie nu is. En artistenvader Frans dat is je toen echt goed gelukt. Wat had je het soms moeilijk om niet in de lach te schieten als die droogkloot zijn tekst weer helemaal verdraaide en ging improviseren !
troostplek.nl18-02-2020

Sterkte aan alle nabestaanden.