David di Tommaso
AchternaamTommaso
Tussenvoegsel(s)di
RoepnaamDavid
Geboortedatum1979-10-06
Sterftedatum2005-11-29
Leeftijd26
OorzaakGezondheid
SexeMannelijk

Biografie
David di Tommaso (geboren te Échirolles, gestorven te De Meern) was een Franse voetballer van FC Utrecht toen hij volledig onverwachts overleed aan een acute hartstilstand.

Di Tommaso begon zijn carriére bij AS Monaco, in het seizoen 1997/1998. Bij Monaco brak hij nooit definitief door, in 3 seizoenen kwam hij tot slechts 14 duels, zonder doelpunten. De verdediger vertrok naar CS Sedan Ardennes, waar hij 4 jaar verbleef. Waar hij het eerste seizoen nog slechts 7 keer speelde, was hij het jaar erop een vaste waarde bij Sedan en speelde 24 wedstrijden, ook in de seizoen 2002/2003 (20 duels, 1 goal) en 2003/2004 (26 duels, 1 goal).

In 2004 dwong Di Tommaso een transfer naar FC Utrecht af, waar hij opvolger moest worden van Patrick Zwaanswijk. Di Tommaso was al vanaf het begin af aan vaste waarde bij de club uit de Domstad. 2004/2005 bracht hem tot 31 duels (geen doelpunten). Ook het seizoen er op speelde Di Tommaso goed. Zo stond hij zelfs enige tijd in de interesse van Ajax. Zijn laatste wedstrijd was tegen Ajax op 27 november, Utrecht won het duel met 1-0. De euforie van de overwinning zou echter niet lang duren. In de nacht van maandag op dinsdag overleed David Di Tommaso volkomen onverwachts in zijn slaap. Utrecht was in rouw, waar Di Tommaso de dag er voor nog gewoon op de training was, was Utrecht een dag later een publiekslieveling armer. David Di Tommaso werd 26 jaar.

Donderdag 1 december 2005 werd er op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Di Tommaso. In Stadion Galgenwaard, waren ruim 14.000 supporters van FC Utrecht aanwezig. Vele sprekers onder wie voorzitter Jan Willem van Dop, coach Foeke Booy en aanvoerder Jean-Paul de Jong bewezen "DiTo" de laatste eer. In het stadion waren behalve de familieleden van Di Tommaso en de voltallige selectie van FC Utrecht ook alle jeugdteams van de club aanwezig. Er werd besloten om het rugnummer 4 waarmee de Fransman speelde nooit meer te gebruiken, dit initiatief werd met luid applaus door de aanwezigen begroet. Ook de voormalige club van Di Tommaso Sedan besloot het rugnummer waarmee hij speelde (rugnummer 29) nooit meer te gebruiken anders dan aan herdenking van David di Tommaso. Op 3 december werd Di Tommaso in besloten kring in Frankrijk gecremeerd.

Terug


Medeleven
troostplek.nl26-05-2019

Sterkte aan alle nabestaanden.